"A story of a glamour woman"

"A story of a glamour woman" aneb každodenní příběhy jedné ženy - http://www.hankapiskova.cz/

pondělí 27. ledna 2014

Recepty

Recept číslo jedna. Vařená brokolice s eidamem.



Rychle, chutně, zdravě ;) (já vím, zase je to živočišné) a omáčkou ze sojového mléka a hrašky (to zelené je řapíkatý celer a ještě je tam česnek), ozdobené semínky.


Fakt na tom nic není.


Uvaříte brokolici ve slané vodě (lepší by bylo v páře, ale nějak nemůžu najít ten napařováček).


Omáčka: Do horké vody jsem přidala sušené sójové mléko s příchutí smetany a potom jsem tam přilila ve studené vodě rozmíchanou hrašku (to je náhrada na zahuštění omáček a polévek z hrachu). Trošku soli a sušeného česneku. Povařila jsem to asi 15 minut a nasypala jsem do toho nakrájený řapíkatý celer a stroužek česneku. Už jen na chvíli prohřát, aby celer zůstal křupavý a česnek byl cítit.


Nastrouhala jsem trošku eidamu.


No a nakonec jsem na trošičce oleje opražila různá semínka (konkrétně sezam, lněné semínko, slunečnici, dýni, konopné semínko).


Naskládat, nasypat, polít a posypat. A je to ;)



Recept číslo dva. Levně, rychle a sladce ;) rýžová kašička s ořechy a šušenými hruškami.


Klasicky ve vodě uvařenou rýži, smícháme s mlékem a prohřejeme. Na jeden sáček asi 1,5 dcl mléka. Přidala jsem rozinky, sušené hrušky, vlašské ořechy, lžíci medu a trochu skořice. To hnědé je datlový sirup. Dobrou chuť


Fakt jednoduché, že?


Recept číslo tři. Sushi s lososem.




Sushi rýži uvaříme v poměru 1:2 (rýže:voda). Po vychladnutí jsem přidala směs jablečný ocet (lžíce), třtinový cukr (lžíce), sůl(špetka).


Na řasu jsem mokrýma rukama rozprostřela rýži, přidala jsem proužek syrového lososa, bambusové výhonky (okurku ani avokádo jsem zrovna neměla) a lehce potřela chilli pastou (wasabi taky zrovna nebylo :))


Zatočila pomocí rohože a bylo. Jak prosté! A bylo výborné. Servírované s láskou a sójovou omáčkou.


Recept číslo čtyři. Rajská polévka s mrkví a celerem.




Takže: rajčatové pyré (trošku větší sklenička z Lídlu) ve vodě a přivést k varu, do toho nastrouhat jednu mrkev a kousek celeru a jeden stroužek česneku.


Hodila jsem tam hrst rozinek a přidala asi lžíci třtinového cukru a trochu soli. Skořice a trochu sušeného zázvoru. No a malinko oleje ze sušených rajčátek plus dvě nakrájená sušená rajčátka. Zahuštěné hraškou.


Na ozdobu zakysaná smetana, slunečnicová semínka a troška sýra a pár krutonů. Pro milovníky rajčatových věcí... Byla fakt luxusní!



Recept číslo pět. Losos, dušená zeleninka a brambory.




Brambory jsou vařené ve šlupce.


Zeleninu (cuketa, máslová dýně, cibule, česnek, žampiony) orestujeme na troše oleje.


Lososa jsem lehce okořenila směsí na mořské ryby s citronem a osmahla na troše oleje. Posypala sezamovými semínky.


Na ozdobu jsem použila opražená slunečnicová semínka a hranolky mandlí. Zase velmi jednoduché…



Recept číslo šest. Salát z kysaného červeného zelí.




Červené zelí. Sušená rajčata v oleji. Nakládaná kukuřice. Vše Lídl. Trošku eidamu a dýňových semínek. To je celé :) Luxusní záležitost.



Recept číslo sedm. Celorznné těstoviny s orestovanou zeleninou a nivou.




Uvaříme těstoviny ve slané vodě. Orestujeme libovolnou zeleninu (v mém případě lilek, sušená rajčata, česnek a cibule). Nastrouháme nivu. Čím dál jednodušší :)



Recept číslo osm. Pečené brambůrky s máslovou dýní a sýrem.




Brambory ve slupce opečeme v troubě. Máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, nakrájíme, trošku osolíme, popřípadě posypeme česnekem a upečeme také v troubě. Nebo můžeme orestovat na pánvi. Posypané dýňovými a sezamovými semínky a sýrem.


Recept číslo devět. Rýže se žlutým hráškem a tím, co jsem našla doma :)



Uvařená rýže. Uvařený žlutý hrách. Smícháno a přidala jsem: opraženou cibulku a česnek, sušená rajčata, semínka, rozinky, brusinky, aglio olio koření. Kupodivu fakt mňamka. :)

Tak to je pár inspirací na celkem jednoduchá, levná a docela zdravá jídla. Dobrou chuť a napište mi, co vám chutnalo ;)

2 komentáře:

  1. Nejvíc mě asi láká suši! :) Brokolici dělám obdobně a mám ji moc ráda. :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  2. Brokolici mám moc ráda a připravuji si ji stejně:) Nejvíc mě láká suši! :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Měj krásné dny. Hanka